22 februari 2016

Måndagspuss...

Min dag

Jag skulle skicka över en puss till er läsare men det kanske snarare ser ut som att jag sitter på toa, haha... Det är ju tanken som räknas, eller? Ett ganska korkat ordspråk egentligen, det är väl ändå handlingen som räknas mest? Kan man tycka...
 
Jag sitter på jobbet fortfarande, ska snart dra mig mot spårvagnen och åka till mammas sjukhem. Imorgon bitti ska jag föreläsa för 60 chefer och behöver vara här redan klockan sju på morgonen. Så ikväll får det inte ske några större utsvävningar, vad det nu skulle kunna vara ;-)
 
Jag längtar efter mina prinsessor idag, kommer inte att träffa dem förrän på fredag och har inte varit med dem sedan i onsdags morse. För det mesta går det jättebra att hantera vardagen utan dem, jag har byggt upp en liten känslomässig mur med åren och dit tränger sällan längtan och ledsamhet in. Som jag har skrivit tidigare så är det inte heller alltid som bubblande glädje och kärleksfullhet hittar in. Så det är på gott och ont, jag jobbar successivt på att rasera muren litegrann för att få in mer känslor i mitt liv igen. Men när man skiljer sig med små barn "i bagaget" måste man hitta en strategi tror jag, annars kanske man blir galen av sorg och längtan till slut. Men ikväll längtar jag efter deras värme, doft och närvaro. Det gör jag verkligen!!!
 
Hoppas att du har en fin kväll, nu ska jag sticka till lilla mamma, kram <3
Camilla

Hej!
Först vill jag bara säga (om du inte visste) att det inte går att kommentera från telefonen härinne (man/jag läser ju oftast bloggar i just telefonen...). skrivfältet blir minimalt och försvinner till slut så att man inte kan publicera. However...

Blir väldigt berörd av dina inlägg. De är insiktfulla och får mig själv att tänka efter mycket kring hur jag är och hanterar mig själv och mina motgångar. Jag är nog mycket en utifrån-in-person vad det ser ut som utifrån. Har inte jobbat med mig själv med professionell hjälp, även om jag alltid pratat mycket med nära vänner när livet varit motigt. Och det händer mycket i huvudet. Hela tiden. Precis som du beskriver. Jag processar och analyserar allt i min omgivning hela tiden. Hjärnan går på högvarv. Hade en uppmärksam chef som nyligen poängterade detta. Jag gör snabba analyser (ofta korrekta men bra att ge sig själv lite utrymme för processande ibland) och vill hela tiden framåt, lösa problemen och gå vidare till nästa. Låter sällan saker gro och ge tid. I mitt jobb är det ofta en fördel för jag kommer framåt fort, men jag skulle ha fördel av att få in mer reflektion och andrum i tillvaron. Och privat skulle det inte minst behövas när man är "mitt i livet".

Tack för en fin och klok blogg.

Kram!

Svar: Godmorgon Camilla ☀️

Tack för infon, hade jag ingen aning om! Vad irriterande... Undrar om man kan göra ngt åt det, tro? Det måste jag kolla upp!

Vad härligt med ett sådant långt inlägg, det är ju jättekul att läsa 😊 Just nu läser jag på rätt mycket om ayurveda, tycker att det är mycket spännande! Enligt den traditionen (det är ett medicinskt hälsosystemet som går upp emot 6000 år tillbaka) bör vi sträva mot balans i våra system. Vi är alla unika men har tre doshor (bastyper som kallas för vata, pitta och kapha) varav ofta en eller två är dominanta. Du kanske vet mycket om det här innan, om inte så kolla gärna upp din dominanta dosha som jag tror är pitta 😊 Finns mycket värdefullt att hämta där tycker jag 🙏🏼

Stor kram!!!
Caroline

Carro

Test 😊

Anonym

Det funkar. 👍🏼

Svar: Härligt ☺️☺️☺️
Caroline

Camilla

Kan tillägga att korta inlägg funkar, men när de blir längre än typ tre rader så försvinner liksom skicka-knappen och även möjligheten att scrolla upp och läsa innan man skicka. Men kan också vara min iphone som är knäpp förstås... :-)

Svar: Godmorgon Camilla!
Nu när du skriver detta ringer det en klocka... Jag har för mig att jag har också har råkat ut för det tidigare, när jag kommenterat hos vissa. Undrar om det är samma för alla som bloggar hos blogg.se? Fast det vore ju konstigt att de inte gjort något åt, i sådana fall... Tack igen för att du uppmärksammade mig på det, ska kolla deras FAQ och se om jag hittar något där :-)

Ha en fin dag, kram!
Caroline

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress