We are what we think. All that we are arises with our thoughts. With our thoughts we make the world. 
- The Buddha -
 
Imorse startade jag min föreläsning om lycka för cirka 40 chefer med att läsa upp det här citatet. Jag har läst det förut men inte reflekterat kring det. Igår hittade jag det dock i ett sammanhang då jag letade efter nya artiklar om lyckoforskning och plötsligt hittade jag en ny start för föreläsningen. Jag tycker att jag vid det här laget kan dra en slutsats för egen del, har jag en bra inledning på mina föreläsningar ger det mig goda energier vilket jag tror att jag förmedlar ut till deltagarna och då brukar hela föreläsningen bli bra. Har jag en sämre inledning tappar jag i energi vilket kan smitta av sig och jag är sällan lika nöjd efter de tillfällena. Så därför lägger jag ofta ganska mycket krut på just det, kan vara så lite som en minut av en flera timmar lång aktivitet men blir den bra blir ofta allt bra :-)
 
Efter föreläsningen gick jag och satte mig på Espresso House på Vasagatan, förr satt jag ganska ofta här och förberedde mina kommande aktiviteter. Jag gillar miljön och jag kan ha svårt att vara kreativ vid mitt skrivbord på jobbet. Nu sitter jag ju förvisso inte i stan på sisådär 1,5 år så jag hittar nya vattenhål på andra ställen allt eftersom. Men eftersom jag föreläste på Royal Viking som ligger precis vid Centralen blev detta ett bra val idag.
 
Livet är märkligt ibland. Jag har nyligen börjat kolla på "The Affair", en dramaserie på HBO som har fått väldigt bra kritik. Och den är verkligen sevärd tycker jag men jobbig på något sätt. Jag vet inte om det är för att den är filmad på ett speciellt sätt, att kemin mellan de två huvudrollsinnehavarna kryper lite under skinnet eller om det är något annat som den framkallar hos mig. Men den kommer nära, jag har svårt att beskriva det bättre än så. I alla fall, såg ett avsnitt igår kväll efter att jag kom hem från Göteborg och kom då att tänka på vissa saker. Inget märkvärdigt egentligen, inte känslomässigt direkt, utan mer som ett konstaterande att "ok, nu kommer de här tankarna upp igen". 
 
Hur som helst, när jag gick upp till övervåningen på caféet och väntade på min kaffe kom några tydliga bilder plötsligt upp på näthinnan. Jag är mycket "här och nu" (på gott och ont...) så det är väldigt sällan jag faktiskt visualiserar något speciellt minne. Men det bara hände och jag tänkte förstås inte mer på det. När jag skulle gå ner igen för att hämta mitt kaffe fångade något min uppmärksamhet, högst omedvetet skulle jag tro. Kastade en blick åt sidan och där satt han som jag inte sett på många månader. Väldigt märkligt. Först att han dök upp på näthinnan igår kväll, därefter när jag kom till Espresso House idag och så såg jag honom en liten stund senare! Tror inte att han såg mig och det var lika bra det. Men det är intressant, hur saker plötsligt kommer upp till en medveten nivå och så utlöser det någon slags kedja av små händelser som staplas på varandra.  
 
När det gäller det andliga perspektivet av tillvaron märker jag numera hur detta ovan nämnda fenomen allt oftare utspelar sig. Jag öppnar upp för det i tanken och plötsligt hamnar jag vid en middag med en kvinna som jobbar med healing och som har ett väldigt öppet sinne för andra dimensioner, andra energier. När jag går till bokhandeln finner jag mig själv stå vid böcker jag inte ens visste att jag letade efter, det är som att jag dras dit av någon undermedveten kraft. När jag sitter vid mammas säng på sjukhemmet får jag plötsligt en önskan att tillkalla någon form av högre väsen för att skapa goda krafter runt henne. Har aldrig tänkt så förut.
 
Alltså, jag är så tacksam för det här livet. Det är så mycket upp och ner, fram och tillbaka och det som förut fick mina tillstånd att åka runt som i en mental centrifug har verkligen lugnat ner sig. Det känns också skönt när jag står och föreläser, att jag verkligen tror på det jag förmedlar ut. Det betyder något för mig. Och jag hoppas att jag lyckas få ut det till åhörarna, jag tror faktiskt det :-)
 
Ta hand om dig ♥ 
KRAM
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress