Medan kvällens middag puttrade på spisen gjorde jag en sats med citronmuffins. Tyckte jag var värd det då jag idag fått bekräftat att jag har bältros. Hoppas nu bara att det blir någorlunda kortvarigt, började för 10 dagar sedan och läkaren hoppas på att jag bör vara återställd inom en vecka. Så nu blir det att ha en ständig påfyllnad av smärtstillande så jag slipper så mycket som möjligt av den här brännande, svidande värken som sitter på vänster sida. Framförallt smärtar det i armhålan, ner mot midjan och på halva ryggen.
Hur som helst så blev mina muffins helt fantastiska, perfekt saftiga och fluffiga! Tjejerna åt med god aptit vilket är rätt ovanligt när jag bakar glutenfritt. Får nog säga att det var de bästa muffins jag någonsin gjort, trots att jag fick revidera ett beprövat recept pga vad jag hade i skafferiet :-) Dessa muffins kommer jag göra måååånga gånger framöver, den saken är klar!

12 muffins (en muffinsplåt):
4 ägg
0,6 dl sötströ (ICA)
125 gram smör
100 gram philadelphiaost (light)
1 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1-2 citroner (enbart skalet)
0,5 tsk vaniljpulver (OBS! inte vaniljsocker)
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker med elvisp eller mixerstav med visp, ta god tid på dig och vispa poröst. Smält smöret. Rör under tiden ihop de torra ingredienserna i en annan bunke. Häll i smör, grädde och philadelphiaost i äggfluffet, vispa ihop med elvispen. Blanda ner mjölblandingen och det rivna citronskalet i smeten, ta en ny snabbis med vispen. Fördela i muffinsformar av papper i den större formen. Grädda i ca 25 minuter (strax under mitten i ugnen) tills de har fått fin färg och känns klara.
 
Låt svalna en kort stund och därefter är det bara att njuta för fulla muggar ♥
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress