En något suddig bild från i lördags kväll men vill ändå att min blogg ska få föräras ett besök av två av de finaste människor jag känner, Karin och Annica ♥ Båda är kollegor och numera även två av mina bästa vänner. De har följt mig de senaste fem-sex åren och vet precis vad jag har gått igenom känslomässigt och i handling. Så kloka, kärleksfulla, smarta, vackra och roliga kvinnor som jag är sjukt tacksam över att ha i mitt liv. Jag hoppas verkligen att du också har några riktigt glimrande stjärnor i ditt liv som lyser över dig, för dig och med dig!
 
Som jag som hastigast nämnde igår (i anslutning till receptet på "mina" smarriga citronmuffins) så har jag alltså fått bältros. Det började på lördagen för drygt 10 dagar sedan med att jag hade en besvärande och molande värk i hela ryggen. På söndagen började den mer att dra sig åt vänster och jag fick också ett gäng konstiga utslag högt upp på ryggen. Under veckan har jag haft en konstig smärta i armhålan, på sidan och bak på ryggen. Det har liksom svidit och bränt inne i kroppen och också känts avdomnat, som om jag fått en tandläkarbedövning i armhålan... Jag har ätit värktabletter dygnet runt men framåt torsdag/fredag började det göra rejält ont även på nätterna vilket ledde till att jag låg vaken och hade svårt att fokusera på annat än värken. I lördags morse ringde jag till Sjukvårdsupplysningen och blev rekommenderad att åka in akut till Danderyds sjukhus med tanke på värken (som då även strålade ut i vänster arm) och den avdomnade känslan på vänster sida. EKG och blodprover visade inget avvikande och jag fick åka hem igen. I måndags smärtade det rejält på morgonen och jag fick en akuttid hos min husläkare. Då hade jag även upptäckt små knölar i armhålan. Utifrån min beskrivning samt en undersökning av utslagen/blåsorna (och knölarna) ställde läkaren snabbt diagnosen bältros (vilket min pappa som är pensionerad läkare gissat på redan tidigt i förra veckan).
 
Bältros är tydligen en vanlig virussjukdom som kan drabba människor i alla åldrar, men är vanligast hos personer över 50 år och hos dem med nedsatt immunförsvar. Jag känner ju inte att jag tillhör den gruppen men nu har jag i alla fall åkt på den här skiten ;-) Det är ovanligt att man drabbas av bältros mer än en gång i livet, men det förekommer. Man räknar med att en av fyra personer kommer att drabbas av bältros under sin livstid. Jag hoppas innerligt att detta är den första och sista gången för det har varit ganska tufft att hantera den här brännande smärtan i kroppen. Jag skänker verkligen en varm tanke till alla människor som lever med svår kronisk smärta, fy sjutton vad tufft jag gissar att det kan vara.
 
Ikväll känns det lite bättre, blåsorna svider och kliar men värken är under kontroll. Kanske vänder det nu, hoppas verkligen på det!
 
Ha en riktigt fin kväll, stor kram ♥
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress