0

Mamma & dotter på vift

Idag har jag och min lilla tjej haft en dag för oss själva. Jättemysigt :-) Som ensamstående är jag ju aldrig själv med en av tjejerna åt gången och jag märker att de längtar efter det ibland. Jag med, för den delen. Eftersom jag jobbat över mycket den senaste månaden varvar jag den här jobbveckan med flexledigt. Imorgon blir det egentid med Irma, en dag med varje trollunge står på agendan ♥ Blir nog ungefär samma schema som idag gissar jag. Köpa godis, gå på bio, äta sushi till lunch, gå i affärer för att hitta en liten present (som jag råkade utlova i ett svagt ögonblick). De är sin mor upp i dagen det gäller intressen ;-)
 
Snart ska jag googla runt och kika efter ett bra recept på kycklinggryta. Efter larmrapporten som kom igår angående cancerrisk kopplat till rött kött och främst charkuterier (var väl förvisso ingen nyhet) så blev jag inspirerad att laga mer mat med kyckling, fisk och grönsaker som bas. I likhet med många andra barnfamiljer (tror jag...) blir det ofta korv stroganoff, köttbullar, köttfärssås, fläskpannkaka, stekt kött med klyftpotatis, pasta med baconsås, hamburgare etc här hemma. Och till frukost vill barnen ofta ha smörgås med salami eller skinka på. Jag har redan tänkt ett tag på att vi äter för mycket kött men i perioder med främsta fokus på jobbet och en del hektiska dagar är det lätt att falla för MAS. Mer. Av. Samma.
 
Om du som läser har något bra tips på goda fiskrätter som barn brukar gilla så får du jättegärna tipsa! Fisk är mitt ständigt dåliga samvete... Vi äter alldeles för lite "riktig" fisk här hemma. Jag brukade vara kreativ och laga mycket mat men ärligt talat har jag tappat det lite sedan jag skilde mig. Vi äter inte dåligt och jag lägger mycket pengar på mat. Köper ofta ekologiskt och det är viktigt för mig med två lagade mål mat om dagen, varje dag. Men det blir för mycket av "säkra kort" och val utifrån gammal vana känner jag.
 
Jag brukar kika in på en blogg som heter "Kryddburken", den tycker jag är jättebra! Enkel, god och bra mat. Inga pekpinnar och jag får inspiration varje gång jag kikar in där. Det får bli mitt tips till dig ikväll ♥
 
KRAM

Liknande inlägg

Kommentera här: