Magisk vy från konferensrummet där jag tillbringade eftermiddagen tillsammans med min arbetsgrupp. Att upptäcka staden ovanifrån är verkligen häftigt tycker jag, skulle lätt kunna tänka mig att ha en liknande utsikt om några år när jag med alla miljoner jag tjänat på att föreläsa köper en våning i city, haha!!!
 
På tal om att föreläsa som yrke, det är faktiskt ganska speciellt. Det är fantastiskt roligt, naturligtvis, men kräver också ett ganska starkt psyke. Du blir kristiskt bedömd och värderad, VARJE gång. Det kan ibland vara lite läskigt och ansträngande. Att få ta del av utvärderingar efteråt är ju också den mest värdefulla information jag kan få, för att kunna utveckla mig själv och mina presentationer.
 
Igår kväll fick jag utvärderingen från "Lyckas vara lycklig" på Oscarsteatern för några veckor sedan. Jag föreläste (som jag nämnt tidigare) för 1000 personer och vi hade även med Linus Svenning som hemlig gäst, han kom in mitt under föreläsningen och sjöng "Utan dina andetag" samt två av sina egna låtar på slutet.
 
Att få den här typen av återkoppling gör mig alldeles varm i hjärtat och är fantastiskt ♥
 
"Caroline är en av de bästa föreläsare som jag någonsin har lyssnat på. Jag har varit på två kurser som Caroline har hållit i (Att ge konstruktiv feedback samt Nycklar till framgångsrik kommunikation), samt dagens föreläsning och jag har vid varje tillfälle uppskattat henne mycket. Caroline är otroligt professionell, kunnig, lyhörd, engagerande, pedagogisk, varm och relevant."
 
"Hon var fantastisk på alla sätt, retoriken, upplägget, sammankopplingen, inlevelsen, humorn, hon hade allt som en föreläsning ska innehålla!" 

De hårda orden kommer alltid från några deltagare (enligt vår projektledare som roddar alla stora föreläsningar) och jag som är ganska självkritisk och fått jobba mycket med min självkänsla under åren utmanas varje gång, att inte älta sådana här kommentarer:

"Klyschig och lite pinsam. Kändes som man redan hört allt. Fick sätta på mig skämskudden när sången kom. Därefter gick vi."

"Jättekonstigt, kändes som en predikan... Trodde att hon skulle prata om att hon hade blivit frälst."

600 personer svarade på utvärderingen och jag fick mycket bra inputs att jobba vidare utifrån. Jag är oerhört tacksam för alla de som tagit sig tid att svara ordentligt på utvärderingen, ovärderligt. 84 % tyckte att föreläsningen var "mycket bra" eller "bra" och det är ett gott betyg. Det är dock så att det tar kraft från mig att bli skärskådad och bedömd. Det kommer alltid att vara värt det eftersom jag älskar att föreläsa men det är ett pris jag får betala. Konstruktiv feedback är en gåva. Några (få) personer skriver dock lite mer "svart på vitt" så att säga... Att jag hade fula kläder, obehaglig röst, är ointressant eller vad det nu kan vara. De kommentarerna försöker jag att förhålla mig till på ett bra sätt.

Och sedan all denna kärlek, så många fina kommentarer att jag blir tårögd. Att jag faktiskt har berört någon, på riktigt. Någon som går hem, kanske känner sig extra bra och stark den kvällen. Som tar en kopp thé och har fått inspiration att göra något som just den personen drömmer om. Det är en en häftig känsla!

Ja. det är både tufft och värdeullt att bli bedömd. Och jag känner mig allt lite modig, som har tagit det här steget. Att mer och mer gå åt att föreläsa på heltid.

Ha en magisk kväll, kramar ♥

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress