Igår åkte jag och tjejerna till Rusta på ett litet överraskningsmission. Jag var där tidigare i veckan och fick då en väldigt god idé. De har nämligen just nu en avdelning med granar och tillbehör i modell mindre. Så sagt och gjort, jag berättade igår morse att de skulle få en överraskning och laddade upp dem innan vi åkte dit. Väl där fick de välja varsin gran (finns i många olika färger), varsin ljusslinga (samma sak där), varsitt minipaket med glitter och stjärna samt varsin ask med färgade minikulor. De tyckte att det var jättekul :-) Sedan åkte vi hem, öste på med "Carolas jul" och lördagsgodis och började pyssla med granarna. Såååå mysigt!
Här är Irmas gran på hennes rum, jag älskar ju julen så varför inte smygstarta med gran redan nu??? Om du hakar på denna superidé så glöm inte att köpa en ask med vanliga batterier, behövs tre per ljusslinga.

Väldigt fina tycker jag och sprider ett mysigt sken på deras rum, båda tjejerna valde den ljusslingan som är i flera olika färger. Nu har jag precis smugit in på deras rum och tänt granarna så att de får vakna till det fina ljusskenet.

Så är du en juljunkie precis som jag och har barn i "rätt" ålder, skynda fynda på Rusta (bra pris också, tror jag betalade 250 kr för bägge uppsättningarna) och se fram emot en supermysig stund tillsammans ♥
 
Godmorgon!
 
Efter en lugn helg känner jag mig riktigt utvilad idag, skönt. Igår blev det mycket fokus på julpyssel här hemma, vi hade köpt flera paket från Panduro tidigare med blandat julpyssel. Och förresten, när jag nu ändå gör reklam för Rusta, så har de också pyssellådor till bra pris där just nu. På Panduro kostar liknande lådor 500 kr och mindre än halva priset på Rusta (199 kr). Vi köpte en sådan jullåda och det var mycket bra pysselsaker i den. Funderar även på att köpa den rosa varianten till Irma i julklapp, hon älskar sådana presenter.
 
Idag ska vi göra klart pysslet och så måste jag verkligen byta till vinterdäck. Tur att inte södra Sveriges ruskiga snöoväder kommit hit ännu men det är förstås bara en tidsfråga innan snön kommer och då vill jag inte ha väntat in i det allra sista med att byta.
 
Söndag är också aktivitetsdag, Irma har friidrott och Majken har dans. De har inga andra aktiviteter under veckan, har dock funderat på om inte Irma ska få en till. Samtidigt reflekterar jag ibland över hur andra hinner skjutsa barn till femtioelva olika aktiviteter per vecka, gärna sådana som börjar redan vid fem eller ännu tidigare. En förutsättning är ju att man har väldigt flexibla tider, en fördel kan också vara att man är sammanboende med barnens andra förälder/bonusförälder. I varje fall om man har flera barn med olika aktiviteter.
 
För egen del har jag flexibla tider (och en jättebra arbetsgivare) men har samtidigt ett högt tempo på jobbet så det är inte helt enkelt att vika flera dagar per vecka till att skjutsa barn. Någon gång emellanåt kan jag också fundera på för vems skull en del barn ska ha fullt schema hela tiden... Är det för att de verkligen mår bra av det eller för att föräldrarna mår bra av att känna sig som supermänniskor? Jaja, det är en annan fråga. Nu ska den här morsan fixa frukost i alla fall.

KRAM

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress