Tiden kring jul och nyår har verkligen blivit värdefull för mig de senaste två åren, en längre paus från vardagen för att hämta hem i NUET, att bara få vara utan alltför mycket stress och press. Självklart är december en intensiv månad för mig också men jag har sänkt ambitionsnivån. Kanske är det en positiv (bi)effekt av att gå igenom en skilsmässa med små barn i bilden, att ekorrhjulet slutar rulla abrubt för en stund och det ger en möjlighet att höja blicken och fråga sig vad som är viktigt och vad som inte är det. En skillnad för min del jämfört med för några år sedan är att jag är betydligt oftare närvarande med mina barn, inte bara fysiskt utan också själsligt. Vilken skillnad det faktiskt är att vara härvarande, inte bara närvarande ♥ Bilden ovan är för övrigt från Skansen som vi besökte innan jul, det var flera år sedan jag var där och det är ju himla mysigt i juletider att släppa tankarna på annat och bara traska runt bland söta hus och söta djur :-)
Vi hade verkligen tur med vädret, det var en sådan där härligt krispig och klar dag då varje por girigt sög åt sig av ljuset (borde ta tillskott av D-vitamin men det står fortfarande på min "to do-list")...
En del djur sov eller befann sig på "annan ort" pga av ombyggnationer men det fanns ändå en och annan invånare att hälsa på.
Fast det sötaste djuret av alla var ändå mitt egna bidrag till parken denna dag (nej, jag syftar inte på silverräven Magnus)!
Jag anade dock ugglor i mossen...
...när framförallt min stora tjej tidigt under dagen plockade fram sin minst charmiga min och lät den bli vår följeslagare under några timmar.
Till slut fanns det bara ett sätt att råda bot på de sura minerna...
Hej "Görans munkar", hej igen min glada tjej Irma :-)

Ja, dessa dagar ♥ De är värdefulla. Och fort går det, väldigt fort. En vecka i Göteborg fullkomligen rusade förbi och om mindre än 50 timmar är det ett nytt år som inträder. Jag undrar ödmjukast vad 2016 kommer att erbjuda för min del. Jag hoppas verkligen att det blir ett fint år, ett lugnt och skönt år med mycket kärlek i olika varianter. Det ser jag fram emot.
 
TACK till dig som läser min blogg, extra tack till dig som tar dig tid att kommentera någon gång. Jag förväntar mig verkligen inte bara kärlek och hejarop här inne men ibland blir jag förvånad (och ledsen) över att flera läsare ifrågasätter hur jag som jobbar som coach och föreläsare verkligen inte tycks leva som jag lär. Jag tycker ju att det är det jag gör! För jag tror på att livet blir så mycket enklare (och rikare) att leva den dag vi slutar kämpa emot utan istället följer med allt det som händer oss under vår livstid. Ingen människa är impregnerad mot svåra stunder, möjligtvis den som inte har en enda betydelsefull relation i sitt liv, och jag tror att det är först när vi förstår det som vi kan möta livet i all dess prakt. Det är en illusion att tro att det "perfekta" livet finns och det är just den insikten som gör livet så oändligt värdefullt. 
 
Så inför nästa år blir mitt löfte att fortsätta dela med mig av ALLT det som jag definierar som livet. Alla dessa sinnestillstånd som sköljer över oss, från tid till annan. Kärlek, frustration, glädje, trötthet, ilska, förvåning, oro, lugn, nervosititet, sorg, förväntan. Alla dessa tillstånd och känslor som gör livet så fullkomligt ovärderligt i all sin operfektion :-)
 
Kram!!!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress