These little things...

publicerat i Caroline filosoferar;

Det finns stora händelser i livet. Att födas. Att dö. Och ett antal varierande upplevelser däremellan. Och så finns det de här små, små stunderna av lycka. Det där lilla, som nästan passerar obemärkt förbi, men ändå inte.

Som en kopp kaffe. En riktigt krämig och god cappuccino. Gjord med kärlek och omsorg. Ett hantverk. Och en liten stund av tystnad och eftertanke. Kanske vid en bardisk, kanske på ett stimmigt och fullsatt café.

Jag minns en av mina första stunder i Stockholm sedan jag träffat min (blivande) man, hösten 2004. Jag hade brutit upp precis ALLT jag hade i min hemstad Göteborg. Satsat allt på ett kort. Nu var jag i Stockholm, började ta in tanken att det är i den här staden jag kommer att fortsätta mitt liv, bygga min framtid. Och jag satte mig i solen på Odengatans bästa kaffeställe, sippade på en latte och under några minuters funderande var det som att min dåtid och nutid smälte samman. Rann igenom min kropp tillsammans med kaffet och hittade sina vägar ut till varje cell. Lade grunden för min framtid. Jag minns den stunden som igår trots att det snart gått 9 år sedan den dagen... Jag har sällan känt mig så levande som då. Och jag vill tro att det var den där enkla, anspråkslösa stunden med en kaffe och höstsolen som enda sällskap som banade väg för en grymt häftig upplevelse!!!

Det är kanske de där små stunderna som vid första anblicken inte är något att lägga vikt vid som etsar sig fast. Som verkligen betyder något.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Bella:

Så sant det är att det är de där stunderna som kanske inte verkar så speciella precis när man är mitt uppe i dem som sedan blir milstolpar i livet, ganska häftigt :)

Hoppas du haft en bra start på veckan fina du!

Kramar Bella

2:a kommentar, skriven , av Malin:

Så fint skrivet! Tänk vad häftigt det är, har varit med om liknande stunder, då man bara känner att det är ett nytt kapitel - eller nästan en ny bok - som påbörjas. Och just den där levande känslan som du beskriver, den är magisk. STOR kram till dig! Hoppas du får en fin helg!

3:e kommentar, skriven , av Emilie:

Hej Sara!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

4:e kommentar, skriven , av Klara:

Du skriver så fint. Härlig inlevelse och mycket känsla. Puss på dig!

Svar: Tack Klara!!! Sådana ord är härliga att läsa, då kommer bloggsuget tillbaka :-)
Caroline

Kommentera inlägget här :