Bär alla vägar till Rom???

 
Började skriva på ett inlägg i lördags men blev aldrig klar så nu raderade jag hela texten, den kändes liksom inte så aktuell längre... Får se om jag kommer på något nytt och fräscht att skriva :-) Har haft en väldigt intensiv dag på jobbet med fyra coachningar så nu varvar jag äntligen ner med lite godis och bra musik i bakgrunden (just nu spelar jag Burn med Ellie Goulding, ny favorit), tjejerna studsar studsmatta hos grannen (vi har inte köpt någon vilket på ett sätt känns rätt så skönt men samtidigt älskar ju tjejerna att studsa så de hade säkert gjort det en del istället för att kolla på Netflix varje kväll om vi köpt en, kanske nästa sommar...).
 
De senaste veckorna har jag haft mycket fokus på mitt jobb, så glad att jag jobbar som coach för varje dag är en kompetensutvecklande dag i och med att jag får höra om olika människors tankar och erfarenheter. Jag har efter snart sju år som coach på heltid träffat så otroligt många spännande människor och funderar över vad jag skall göra med alla de insikter jag fått under åren. Skall jag skriva en bok? Starta eget i någon form och börja föreläsa? Eller jobba vidare på min arbetsplats på heltid och fortsätta coacha i några år till?
 
Vad är det jag vill uppnå egentligen? Jag har sedan länge kommit fram till att mitt kall (eller vad man nu skall kalla det) är att hjälpa människor. Få andra att hitta tron på sin egen förmåga och få tillgång sin inre glöd. Sin inre motor. För om inte den är påslagen kommer vi inte så långt... Hjälpa människor att ta ut sin riktning i livet och sätta fart för att komma dit de vill. Och jag tror att jag är ganska duktig på det. Jag älskar fortfarande mitt jobb men tanken slår mig allt oftare vad jag vill göra i framtiden, vart kan jag göra största möjliga skillnad med mitt liv, min kompetens?
 
Det finns ju såklart olika vägar att ta i livet för att uppnå samma sak, samma tillstånd. Om jag vill uppnå glädje, energi och trygghet kan jag göra det på så många olika sätt. Men vad vill jag uppnå genom mitt jobb... Kanske vill jag skapa glädje, energi och trygghet även för de som jag träffar. Ja, så är det nog!!! Det var en intressant tanke som kom till mig just nu, att det är samma tillstånd jag vill ha i mitt liv som jag vill hjälpa andra att uppnå.
 
Vilka är dina tillstånd? Vad är viktigast för dig att uppnå i livet? Och vad vill du ge till andra? Enkla frågor. Men ack så viktiga ♥
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Sofie

Ditt jobb låter så spännande och roligt. Själv arbetar jag som konsult inom IT och jag känner verkligen vissa dagar hur jag kan sakna kontakten med människor. Vet egentligen inte hur jag hamnade där jag är nu, men för varje dag som går känner jag att jag vill arbeta mindre med teknik och mer med människor.....

Det du skrev om studsmattan, jag tänkte som du att barnen kan hoppa hos kompisarna, vi ska minsann inte ha en studsmatta :-) Men så i somras när sonen fyllde 6 år, bestämde vi oss för att skaffa en och det var en BRA investering. Båda sönerna gillar att hoppa och vi vet vart dom är ;-)
Trevlig helg fina du! Kram

skriven
#2: Carina

Jag jobbar på en demensavdelning
Har sett hur viktigt det är att njuta av stunden

Svar: Hej Carina!Ja, det är ju oändligt viktigt... Min mamma har Alzheimer och det är ett sjukdomsförlopp som också väcker till tankar och reflektion, inte bara livet är förgängligt utan även medvetandet. Här och nu är det enda vi har, när det kommer till kritan!!!

Ha en fin dag :-)
Caroline

skriven
#3: Mammorama

Vad roligt att du bloggar igen! :-)
När det gäller jobb så har jag nog lite av en kris, trodde jag hade en utstakad väg (utbildat och jobbar inom detta ämne) men nu vet jag inte längre om jag vill fortsätta el helt omskola mig?! Vet bara att jag måste göra något annat än det jag gör idag innan det äter upp mig. Just nu är jobbet bara en negativ energibov...
Försöker dock separera "jobb jag" och "familjeliv jag", för i familjelivet är jag glad! Allt där är inte "perfekt" men jag är ändå lycklig :-)

Svar: Hej, vad roligt att du skrev en kommentar :-) Reflekterade lite över dina rader när jag läste dem för ett tag sedan... Ett tips är att under en period inte alls tänka på de praktiska delarna (omskola dig, läsa fler poäng, ev ta mer studielån, vad är praktiskt möjligt etc) utan landa i vad som är viktigt för dig!!! Vad det är du saknar idag. Vad du längtar efter. Vilka förändringar du hade gjort om allt var möjligt. Vad det är du verkligen VILL ha. Små som stora saker. Vad du behöver för att hitta tillbaka till en jobbtillvaro som ger energi, och inte tar energi ifrån dig. Försök att strukturera dina tankar!!! Syna dem i sömmarna, ställ dig frågor som VAD, HUR, VARFÖR, VEM, VILKA, NÄR, VART etc. för att komma vidare med dina tankar. Om du vill välja en ny väg i ditt (yrkes)liv så kan du göra det och DU bestämmer dig för när du ska börja!!!!
STOR KRAM
Caroline

skriven
#4: Carolines hemligheter

Hej Carina!
Ja, det är ju oändligt viktigt... Min mamma har Alzheimer och det är ett sjukdomsförlopp som också väcker till tankar och reflektion, inte bara livet är förgängligt utan även medvetandet. Här och nu är det enda vi har, när det kommer till kritan!!!

Ha en fin dag :-)

skriven
#5: Carolines hemligheter

Mammorama:

Hej, vad roligt att du skrev en kommentar :-) Reflekterade lite över dina rader när jag läste dem för ett tag sedan... Ett tips är att under en period inte alls tänka på de praktiska delarna (omskola dig, läsa fler poäng, ev ta mer studielån, vad är praktiskt möjligt etc) utan landa i vad som är viktigt för dig!!! Vad det är du saknar idag. Vad du längtar efter. Vilka förändringar du hade gjort om allt var möjligt. Vad det är du verkligen VILL ha. Små som stora saker. Vad du behöver för att hitta tillbaka till en jobbtillvaro som ger energi, och inte tar energi ifrån dig. Försök att strukturera dina tankar!!! Syna dem i sömmarna, ställ dig frågor som VAD, HUR, VARFÖR, VEM, VILKA, NÄR, VART etc. för att komma vidare med dina tankar. Om du vill välja en ny väg i ditt (yrkes)liv så kan du göra det och DU bestämmer dig för när du ska börja!!!!

STOR KRAM

skriven

Kommentera inlägget här :