Tisdagsdejt & sjukstuga

Bildbevis på tisdagens middag, det blev en quattro stagioni som ju i mitt tycke är ett säkert kort så länge jag slipper musslor på, sedan när blev det en ingrediens på en sådan här standardpizza??? På Vapianos variant är det bara godsaker men visst slänger de på musslor ibland på en quattro, fel fel enligt mig ;-) Ann-Louise var för övrigt snygg som alltid och lyxar med sportlov denna vecka, lät så härligt att bara strosa omkring på stan en hel dag, ta en kaffe när andan faller på och kika lite förstrött i favoritaffärerna... Vardagslyx!!!
Då vi har sjukstuga hemma hos oss hann jag aldrig med att smina mig ordentligt eller fixa håret innan jobbet igår och fy så trött och blek jag ser ut, mitt hår är i akut behov av färgning och klippning och några timmar i solen hade inte heller skadat.. Ja, ja det är ytliga ting naturligtvis men igår hade jag en sådan där riktig "fuldag" och då känns inget bra, vare sig kläder eller utseende eller hår.
Ann-Louise fick mig dock på bättre humör och timmarna flög förbi som vanligt, vi hann prata om det mesta tror jag. Jobb, barn, resor, mental hälsa, vikt, bröst, ja det mesta helt enkelt :-)
Vapiano vid Kungsbron är ett stamställe måste jag säga, jag tycker det funkar lika bra för lunch som för middagsdejter. Trevlig och lagom stimmig lokal, gott (husets) vin, mat för alla smaker (även om jag gärna hade sett någon ordentlig kött- och fiskrätt på menyn) och så ligger det bra till också. Har du varit där?

Vi har som sagt sjukstuga här hemma och just nu är Irma tillsammans med Jimmy i Upplands Väsby på en barnmottagning, hon har haft upp emot 40 grader i fem dagars tid samt kräkningar under samma period så idag kände vi att det var dags att låta en läkare titta på henne, stackars liten. Med några bebisår på nacken börjar vi ju lära oss vad som gäller vid olika sjukdomstillstånd men när febern fortsätter att ligga så högt i fem dagars tid så vill vi inte vänta längre, det kan ju vara någon form av infektion som spökar och att hon behöver pencillin.

Uppdatering: Nu ringde Jimmy precis, lillskruttan har streptokocker i halsen och det är tydligen också därför hon kräks. Stackars liten!!! Så nu blir det en pencillinkur för henne under de närmaste tio dygnen för att få bort halsflussen, skönt att vi åkte in då!

Dags att plocka upp Majken ur sängen, hon har vilat en extra stund idag (annars sover hon bara ett pass per dag, oftast mellan halvelva och tolv om vi är hemma) och kanske är hon på väg att bli lite hängig hon också... Behöver jag säga att jag längtar till våren, ut med influensor och bakterier och in med sol och värme! Idag är det mer vår i luften än det varit sedan förra året och det är så ljuvligt att jag nästan vill ge ifrån mig ett litet vårskrik i stil med Ronja Rövardotter :-) Det kanske får bli ett litet här hemma under kvällen...

He en riktigt skön onsdagskväll nu, själv skall jag nog försöka hinna med en liten promenad ikväll. Har precis självmedicinerat med bragokex och ett stort glas mjölk men tror att det är en ganska kortsiktig lösning mot trötthet, en rask promenad ger nog bättre effekt är jag rädd... Men brago och mjölk är ju SÅ gott, håller ni med mig???

KRAMAR

Kommentarer :

#1: Marie

Nej, jag har aldrig varit på Vapiano, min jobbarkompis däremot äter ofta där när hon är i Stockholm måste nog prova det jag med nästa gång jag är i "huvudstaden"

Ni ser ut att ha haft det trevligt i alla fall A-L och du.Hoppas ni har det lite bättre i sjukstugan idag, kraaam!

skriven
#2: Rosahjärtan

Tänk om man var sådär snygg osminkad! Här försökte jag sjäövmedicinera min trötthet med lite smågodis, funka sådär...

skriven
#3: Ann-Louise

Mysigt det var!! Läste det här och tänkte på dig och leksakerna :-) Tänkvärt!---------

"Om man vill bjuda sina barn på närvaro får man stå ut med att hemmet inte alltid är perfekt. När mina yngsta barn var små lade jag märke till att jag ofta bad om ursäkt när folk kom och hälsade på. Sängarna var inte alltid bäddade. Det kunde vara kladdigt i köket. Leksaker och grejer låg utspridda här och var.

"Ja, ni får ursäkta, Jag har inte hunnit att städa upp ännu" och så vidare.Men en dag fick jag besök av en erfaren och klok kvinna.

Hon tittade leende mot mig och svarade; "tack och lov för det. Det syns att det bor barn här och att de är respekterade"."Efter det slutade jag med att be om ursäkt. Jag började istället betrakta mitt hem som en levande verkstad för barn och vuxna. Ett ställe där det är tillåtet att misslyckas och lägga gaffeln i fel låda. En plats som både kan rymma trivsamt kaos och tillräcklig ordning och där atmosfären är varm och tilllitsfull".Ur; Våga vara vuxen av Helena Harrysson--------KRAAM

skriven
#4: Annas inspiration

Hej!Vilken mysig date du & A verkar ha haft :) har aldrig varit på Vapiano, stämmer det att det inte går att boka bord?!Hoppas lillan snart är på bättringvägen & du känner dug välmående du med :)stor kraaaam

skriven
#5: Johanna

Åh stackars lilla tjejen, halsfluss är ju inget kul.

Hoppas att penicillinet hjälper snabbt nu.Jag tycker du är jättesöt på bilden, den där toppen från H&M har jag också. Gillar att det är lite bling bling på den. Vapiano på Kungsbron har jag aldrig varit, bara på de vid Stureplan och i Gamla stan.

Jag har middagsträff med en kompis i nästa vecka, då kanske man ska gå dit.Ha en fin torsdag!

Kramar!!!!!!

skriven
#6: Mira

Hoppas sjuklingen kryar på sig snart!!Jag har aldrig förstått mig på det där med mjölk.. ;-)

Bakade bullar igår och maken tog direkt ett glas mjölk till bullarna.. ussssch. Själv föredrar jag ett glas saft till. ;-)Kramisar

skriven
#7: cindy

Ser trevligt ut! :)

Haft en bra dag?/http://cindyvuong.blogg.se

skriven
#8: ulrika

Ser att du åt samma pizza som mig, fast dagen efter ;DFör mig som är från norr (vet dock inte om det har med saken att göra men ;) ) tyckte jag dock att det var aningens stimmigt och njöt av att få sätta foten utanför restaurangen när vi traskade därifrån :)

skriven
#9: Zandra☆

Fin fina tjejer!

Hoppas du känner dej piggare idag och att du haft en bra dag.

Snart helg :-)

Kramar

skriven
#10: Henrik Stigell

Vapiano är bäst, speciellt deras pizzor och caesarsallad!

skriven

Kommentera inlägget här :