Tisdagsdejt & sjukstuga

publicerat i Vänner & familj;
Bildbevis på tisdagens middag, det blev en quattro stagioni som ju i mitt tycke är ett säkert kort så länge jag slipper musslor på, sedan när blev det en ingrediens på en sådan här standardpizza??? På Vapianos variant är det bara godsaker men visst slänger de på musslor ibland på en quattro, fel fel enligt mig ;-) Ann-Louise var för övrigt snygg som alltid och lyxar med sportlov denna vecka, lät så härligt att bara strosa omkring på stan en hel dag, ta en kaffe när andan faller på och kika lite förstrött i favoritaffärerna... Vardagslyx!!!
Då vi har sjukstuga hemma hos oss hann jag aldrig med att smina mig ordentligt eller fixa håret innan jobbet igår och fy så trött och blek jag ser ut, mitt hår är i akut behov av färgning och klippning och några timmar i solen hade inte heller skadat.. Ja, ja det är ytliga ting naturligtvis men igår hade jag en sådan där riktig "fuldag" och då känns inget bra, vare sig kläder eller utseende eller hår.
Ann-Louise fick mig dock på bättre humör och timmarna flög förbi som vanligt, vi hann prata om det mesta tror jag. Jobb, barn, resor, mental hälsa, vikt, bröst, ja det mesta helt enkelt :-)
Vapiano vid Kungsbron är ett stamställe måste jag säga, jag tycker det funkar lika bra för lunch som för middagsdejter. Trevlig och lagom stimmig lokal, gott (husets) vin, mat för alla smaker (även om jag gärna hade sett någon ordentlig kött- och fiskrätt på menyn) och så ligger det bra till också. Har du varit där?

Vi har som sagt sjukstuga här hemma och just nu är Irma tillsammans med Jimmy i Upplands Väsby på en barnmottagning, hon har haft upp emot 40 grader i fem dagars tid samt kräkningar under samma period så idag kände vi att det var dags att låta en läkare titta på henne, stackars liten. Med några bebisår på nacken börjar vi ju lära oss vad som gäller vid olika sjukdomstillstånd men när febern fortsätter att ligga så högt i fem dagars tid så vill vi inte vänta längre, det kan ju vara någon form av infektion som spökar och att hon behöver pencillin.

Uppdatering: Nu ringde Jimmy precis, lillskruttan har streptokocker i halsen och det är tydligen också därför hon kräks. Stackars liten!!! Så nu blir det en pencillinkur för henne under de närmaste tio dygnen för att få bort halsflussen, skönt att vi åkte in då!

Dags att plocka upp Majken ur sängen, hon har vilat en extra stund idag (annars sover hon bara ett pass per dag, oftast mellan halvelva och tolv om vi är hemma) och kanske är hon på väg att bli lite hängig hon också... Behöver jag säga att jag längtar till våren, ut med influensor och bakterier och in med sol och värme! Idag är det mer vår i luften än det varit sedan förra året och det är så ljuvligt att jag nästan vill ge ifrån mig ett litet vårskrik i stil med Ronja Rövardotter :-) Det kanske får bli ett litet här hemma under kvällen...

He en riktigt skön onsdagskväll nu, själv skall jag nog försöka hinna med en liten promenad ikväll. Har precis självmedicinerat med bragokex och ett stort glas mjölk men tror att det är en ganska kortsiktig lösning mot trötthet, en rask promenad ger nog bättre effekt är jag rädd... Men brago och mjölk är ju SÅ gott, håller ni med mig???

KRAMAR