Vårtecken

Ett säkert vårtecken hemma hos oss är att det blir dags att fundera över säsongens skor till tjejerna, nu har det ju i och för sig varit såpass kallt att vinterkängorna fungerar fortfarande men i förrgår gick jag till Åhléns för att titta efter bra "springskor" (Irmas benämning) och hittade snabbt ett par jag blev förtjust i. Enkla att ta på är ju ett måste men också tuffa och fotriktiga (nu låter jag medelålders märker jag, haha) var dessa godbitar...
...så dem fick det bli! Och de passade alldeles utmärkt vilket förstås är en chansning när man köper skor utan utprovning och Irma har sprungit omkring i dessa hemma ända sedan hon fick dem :-)
De kommer från Timberland och jag har köpt barnskor därifrån tidigare som jag varit nöjd med så det känns som ett bra köp även om barnskor är dyrt med tanke på hur kort tid de passar... Visst är de fina?

Vi är fem tjejer från jobbet som sedan länge bestämt att vi skulle "after worka" tillsammans efter jobbet idag så därför har jag ätit toast Skagen (utan toast men med sallad till, funkade alldeles utmärkt), druckit två glas Pol Roger (gott, vet inte hur bubbel funkar med LCHF men det borde klassas som torrt, vitt vin och därför vara ok) och haft några trevliga timmar på Riche. Jag var dock hemma redan strax innan nio så någon helkväll blev det inte för min del och tur är väl det med tanke på stor & liten som vaknar tidigt imorgon bitti samt att det är en intensiv fredag med flera möten på agendan. Men trevligt var det, after work är ett perfekt koncept när man är småbarnsförälder, några timmar med gott i glasen och trevligt sällskap och sedan är man hemma tidigt, redo för sin skönhetssömn och en ny dag med barnen!

Min första dag med LCHF har gått bra och troligtvis blev det för mycket kolhydrater som slank ner då jag åt en Skyr till mellis på förmiddagen, efter min frukost bestående av en äggröra på två ägg samt kalkon och tomat blev jag snabbt hungrig igen (till min besvikelse, trodde jag skulle stå mig länge på ägg och skinka...) och tankade ny energi med isländsk yoghurt på förmiddagen. Sedan blev det lax och sallad till lunch, ovan nämnda toast Skagen samt två Finncrisp med ost och kalkon när jag kom hem. Som sagt, säkert alldeles för mycket kolhydrater i mångas ögon men en perfekt start för mig. I morgon kör jag vidare, känner mig väldigt laddad :-)

Nu skall jag lägga mig och lyssna på min skiva med avslappning vilken är utarbetad i enlighet med kommunikologins nycklar (som gäller för all mänsklig kommunikation), jag har bara lyssnat igenom den första delen och känner att detta är ett jättebra verktyg för mig, perfekt att avrunda dagen med att slappna av, lyssna till kroppens signaler och bli medveten om balanser/obalanser i kroppen. Hoppas att du får en fin fredag, stor kram ♥

Kommentarer :

#1: pillan

Bra att du "omvandlar" dieten så den passar dig! Lite kolhydrater behövs så även knoppen får sitt;)Fredag igen... Kram P

skriven
#2: Beatrice

fin blogg =)

skriven
#3: Mia ☆

Vad härligt med en välförtjänt AW =) Jag körde LCHF förut med gott resultat, men precis som du gör ska man nog anpassa alla dietvarianter efter sig själv för bäst resultat fysiskt såväl som själsligt =)Ha en mysig helg, kram!

skriven
#4: Carina

Kika in på www.lchfrecept.com om du inte redan gjort det. Massor av supergoda recept. Kan tipsa om Broccoli och kycklinglåda, helt underbar!

Lycka till! Jag körde lchf under en tid. Blev mycket piggare och alltid mätt men tyvärr var det mycket som jag till slut saknade i matväg så det rann ut i sanden. Nu kör jag viktväktarna och det är nog det bästa för mig då jag slipper avstå något. Bra resultat också, -12,6 kg sedan 15/11.Ha en fin lördag!

skriven
#5: Carolines hemligheter

Carina:

Oj, insåg att jag inte svarat på din kommentar, stort tack för tipset! Den lådan skall jag absolut testa, förstår vad du menar med att sakna livsmedel för det jag vänder mig lite mot är just alla dessa "förbud", för egen del tror jag att jag skall köra LCHF på ett lite snällare vis, som inte känns svart eller vitt fullt ut även om det förstås inte går att "slarva" hur mycket som helst...Grattis till din viktminskning, det blir jag alltid så imponerad av, människor som har styrkan och disciplinen att lyckas med en sådan uppgift!KRAMAR

skriven

Kommentera inlägget här :