21

Paus eller good enough?

Tisdagens härliga pizza på Vapiano, jag körde på en vegetarisk variant med grön pesto samt en tomatsallad på. Väldigt gott och fräscht dessutom vilket inte alltid är fallet med just pizza ;-)

Dagen har gått i ett, Jimmy har varit ledig och vi har hunnit med massor med saker vilket känns skönt! Väl hemma igen har vi ätit stekt chorizo (har hittat en sort med 86 % kött som är jättegod) med idealmakaroner och stekt ägg vilket var gott och framför allt snabbt! Nu sitter jag i soffan medan Jimmy har somnat inne hos Irma och har precis kollat runt bland favoritbloggarna. Något har dock hänt den senaste tiden, jag varvar gärna ner på kvällen med att läsa bloggar men hittar ingen inspiration att kommentera eller skriva egna inlägg... Hittar inget kul att skriva om känns det som, vare sig här eller hos er och orden kommer inte lika lätt som de brukar!

Jag behöver inte fundera så länge för att förstå vad det beror på, den här våren har tagit på krafterna! Det har varit mycket som hänt och jag är trött i själen känner jag, även om mycket roligt har inträffat så fyller jag inte på depåerna igen... Det blir liksom aldrig tid för det. Allt går i ett sedan några veckor tillbaka och jag ligger hela tiden ett steg efter känns det som vilket naturligtvis är frustrerande.

Tankarna på om jag skall pausa bloggen ett litet tag har växt sig starkare, det blir bara ett dåligt samvete när jag känner att jag borde kommentera massor och skriva om roliga och intressanta saker men inte gör det. Alternativet är att känna att just nu är det "good enough" att skriva då och då samt att ligga lite lågt med engagemanget hos andra bloggare men jag har lite svårt med det där att inte få dåligt samvete... Vet inte riktigt ännu hur jag skall göra men jag tror att om bloggen börjar kännas som en börda och inte som något roligt och berikande så är det dags att ta semester någon vecka eller ett par veckor. Får sova på saken helt enkelt :-)

KRAMAR

Liknande inlägg

Kommentarer:

1 Milla:

skriven

Hej

Tittar in till dig ganska ofta och gillar din blogg. Du är så mycket dig själv och du behöver inte skriva om "intressanta saker", utan med den frekvens och det engagemang du själv känner. Så tycker jag i alla fall. Ni som är "aktiva" i bloggvärlden verkar nästan sätta press på varandra, var och varannan skriver om dåliga samveten. Tycker det låter befängt. Ungefär som när man tycker det är jobbigt att gå och träffa en kompis efter jobbet. Då är något fel. Allt som inte är "måsten" ska vara roligt, annars ska man skippa det. Du som är så klok och insiktsfull borde verkligen förstå det ;-)Gör som du känner, jag skulle sakna dig om du försvann i alla fall!

2 Carolines hemligheter:

skriven

Tack för din kommentar, kloka ord :-) Jag tror faktiskt att det är som du skriver att många bloggare kan känna ett dåligt samvete och en anledning till det kan nog vara att återkopplingen blir så direkt om man kikar på sin statistik. I alla fall upplever jag det så, är jag aktiv så går besöksstatistiken direkt upp och om jag inte är lika aktiv sjunker den stadigt... Och även om det viktigaste inte är hur många besökare man har (så känner i alla fall jag det) så är det ju förstås roligt när ens egna "ansträngningar" gör att fler vill läsa och följa bloggen!Samma sak är det med kommentarer, är man själv aktiv hos andra så blir det mer liv på ens egen blogg och det är förstås en rolig krydda :-) Men likväl kan det bli lite stressande att känna att jag "borde" skriva 35 kommentarer men orkar helt enkelt inte när kvällen kommer, jag känner mig i viss mån nonchalant om jag inte skriver tillbaka fast jag skulle aldrig tycka så om någon annan som jag kommenterat hos inte skrev tillbaka till mig på direkten eller ens alls. Ja, du hör ju... Bloggvärlden är väldigt rolig men också stressande på sitt sätt! Fast man kan ju å andra sidan själv VÄLJA att inte låta den stressen komma åt sig, det är ju det fina här i livet att ens tankar rår man bara själv över :-)Blev en lång kommentar det här, sov gott & kram!

3 Emma:

skriven

Gumman! Förstår dig fullt ut i de du skriver. Känner ofta så själv!KRAM till dig & ta hand om dig!

4 Ann-Louise:

skriven

Kram till dig!

Jag dyker upp vid 11-tiden. Ska bli jätteskoj att ses och få träffa tjejerna igen! Och du känn inga måsten what so ever, räcker att bara vara!:-)

5 Anna -Starwoman:

skriven

Hej raring!Tycker Milla här ovan sätter huvudet på spiken! Ta det lilla lugna och skippa bloggen ett tag, det ska inte vara en press eller ett "måste". Skulle jag känna så skulle jag ta en paus direkt! Bloggen finns ju kvar när det lugnat sig och ni är på plats i nya huset!Tänkte att om du vill och känner att du behöver lite tid någon timma eller två för att samla krafter eller "ta igen" lite av alla måsten. Vet ju tex att ni måste packa inför flytten så tar jag gärna Majken på en promenad, skulle ju kunna låna er dubbelvagn och gå en sväng med båda gullungarna. Var inte rädd att be om hjälp, jag kommer på stört och hjälper dig med vad som helst om du vill om det underlättar för dig! Jag är tex en jäkel på att packa flyttkartonger, vika tvätt, handla mat eller göra något annan vardagssysdla ;-) Som sagt var inte rädd gör att be mig om hjälp!Nu sängdags!Stor styrkekram

/Anna

6 Rosahjärtan:

skriven

Det här med bloggande går ju upp & ned som allt annat i livet. Just nu känner jag oxå att jag " inte gör något intressant att blogga om " men jag bloggar ändå för min egen skull, för att jag tycker det är en avkoppling, ett ställe att mest vara jag med mina tankar & funderingar mellan bebisgull, treårstrots & bajsblöjor, jag tycker det är avstressande att fixa med bloggen även om det jag skriver mest är svammel :-) tror du inte att du kommer få massa ny inspiration när ni landat i huset?!hoppas du hittar din nivå! För jag kommer sakna dig om du pausar!KRAM

7 Cia:

skriven

Hejsan,

Brukar titta in här regelbundet och tycker du har en jättetrevlig blogg. Behöver inte skriva "intressanta saker", vet inte själv exakt vad som definierar det ;-), fast jag förstår precis vad du menar. Hoppas du fortsätter blogga i den omfattning du själv orkar, eller tar en paus och kommer tillbaka. Ska ju som du skrev inte bli ett stress för då är det inte roligt längre. Jag har själv jättelätt för att få dåligt samvete för olika saker, känna att jag inte räcker till, så jag förstår hur du känner.

Hoppas ni får en mysig helg!

Kram

Cia

8 Hanna:

skriven

Känn inga måsten att du måste blogga jag bloggar själv när jag känner för det o när jag har något att skriva! Ett tag kände jag att bloggen var ett måste o blev stressad men nu har jag sagt att jag bloggar när jag känner för det o har tid över!

Gillar din blogg!

Kram// Hanna

9 Fia:

skriven

Forts vara dig själv o skriv när DU vill. Många mammabloggare borde ta efter dig. Ärlighet vara längst!

10 Maria:

skriven

Bloggen får absolut inte bli något måste eller en börda.

Skriva ska man göra för sin egen del och inte för andras.

Jag har också kommit i en fas där det är lite "jobbigt" att komma på vad jag ska skriva om.

Fast jag har lättare för att kommentera:-)

Sedan läser inte jag bloggar för att de kommenterar hos mig. Jag läser & kommenterar hos de vars bloggar jag gillar:-)Jag hoppas att du hittar din energi för bligen igen, för jag gillar dina inlägg!Kram i massor!

11 Anna:

skriven

Hej!

Jag gillar din blogg mycket, tycker den är trevlig och att du har mycket humor när du skriver. Tycker inte att andra bloggare skriver mer intressanta saker än vad du gör, och tro mig, jag läser många! Men lyssna på ditt hjärta, kram Anna

12 sofi:

skriven

förstår dig, jag har slutat blogga (kanske återkommer) mne har börjar jobba och känner att tiden inte riktigt finns...just ni iaf.

Gillar dig blogg och skulle vara roligt att se hur resultatet med nya huset blir.

13 Johanna:

skriven

Hej! Har nog inte kommenterat så ofta, trots att jag följer din blogg. Du har en intressant blogg som är både rolig och tänkvärd att läsa. Gillar din ärlighet och att det är en blogg som inte visar en upp en fasad av perfektion, som många andra bloggar gör. Jag bloggar inte själv men kan mycket väl tänka mej den stressen och det dåliga samvetet som man kan få. Jag tycker dock det vore tråkigt om du slutar helt så fortsätt gärna skriv men så ofta/sällan du vill. Har kvar dej ändå på favoritblogglistan :)

14 Hannah:

skriven

Du har ett väldigt personligt sätt att beskriva din vardag och varje inlägg är som en liten munsbit! Därför finns det ingen anledning att känna dig stressad över inläggsfrekvensen. De är med andra ord värda att väntas på.

Kram!

15 Susanne:

skriven

Jag förstår om du känner press för detta bloggande och du måste göra som du känner, detta är inte viktigast i livet men jag kommer sakna dig då jag är här varje dag :)Ha en mysig dag med Ann-Louise och stora kramar från mig.

16 Fru K:

skriven

De här kloka orden kom du med när jag funderade på att lägga av/starta nytt tidigare i våras! Läs dina egna ord och fundera! Din klokhet fick mig att bestämma mig för att fortsätta... kram!"Nej, lägg inte av! Och jag tror att om man startar upp en helt ny blogg så är risken stor att man tar det första steget mot det sista steget så att säga ;-)Jag tror att en nystart med t.ex. en ny layout kan vara en liten kick i rätt riktning samt förstås att verkligen fundera igenom vad det är du vill skriva om! Jag kände på liknande sätt för lite mer än ett år sedan, det kändes som att min blogg successivt blivit så opersonlig och en blek kopia av andra bloggar som var mycket bättre inom den genren. Men då bestämde jag mig för att försöka skriva mer utifrån lustprincipen och mina egna intressen och då blev det faktiskt roligare igen även om det ju går lite upp och ner.Hoppas hur som helst att du fortsätter att skriva, jag tycker att du både har ett riktigt bra språk och ett avväpnande sätt att skriva på :-)"

17 cecce:

skriven

Hej!

Skulle verkligen vara synd om du försvann härifrån....Då skulle jag sakna dig:-) Men samtidigt förstår jag dig. Tror alla bloggare känner igen sig i det du skriver. Mina tankar har också lutat åt det hållet. Det tar ju rätt mycket tid i anspråk.

Jag har själv dragit ned på kraven att kommentera stup i kvarten. Tycker det är rätt skönt att bara kunna gå in och läsa utan att behöva pressa fram något vettigt. Så önskar jag att man kan göra hos mig i alla fall. Kommentera när man vill liksom...Hoppas du hittar kraften...den kommer ska du se!Kramar

18 sweetmama:

skriven

ÅÅååå den där pizzan såg ju nästan nyttig ut :)Trötthet känner jag också och att blogginläggen kanske är lite för få. Så jag förstår dig. Men vad du än gör ta inte bort bloggen. Den missen har jag gjort en gång och ångrar det än idag.

Pausa istället och låt den finnas där så när lusten faller på är det bara att köra på. Sen om det blir ett inlägg med veckor eller månader mellan är ju helt upp till dig ;)

19 pillan:

skriven

Hej C! Har varit out of space hela helgen så det har hunnit bli måndag innan jag läser din blogg... Ser att många redan har gett dig kloka ord på vägen men jag vill bara säga att jag uppskattar din blogg jättemycket och hälsar på hos dig varje dag! Gör precis det som känns rätt för dig;)

Stora kramen PIllan

20 Annas inspiration:

skriven

Hej vännen!Hur är det i dag? Jag skulle verkligen sakna dig & bloggen men vad spelat det för roll vad jag tycker ;-) Du måste själv känna för bloggen & den får inte vara ett måste för då försvinner det roliga med en gång. Ni har både resa & flytt framför er nu, ROLIGA SAKER men som tar tid i anspråk så ingen stress över bloggen.

Vi finns kvar :-)MÅNGA KRAMAR

21 mammorama:

skriven

Känner verkligen igen mig, har inte alls haft tid eller ork att uppdatera bloggen på ett tag. Känns tråkigt men inspirationen finns inte riktigt just nu då det vart så mycket annat. Tror att man måste acceptera känslan och försöka att inte få dåligt samvete.Är dock tyvärr en sådan som brukar få dåligt samvete över ALLT men övning ger färdighet. Jag försöker verkligen jobba på det här med att "sätta gränser" eller vad jag ska kalla det, orkar/vill jag inte eller inspirationen är låg från min sida så är det så och det är ok! Jag behöver inte känna dåligt samvete för det. Försöker verkligen tänka till och fundera över varför jag får dåligt samvete för saker och ting, de har hjälpt mycket och jag kan känna ett annat lugn än vad jag gjorde tidigare. Dock är jag inte helt i mål med mitt dåliga samvete men ett steg på vägen...Hoppas att du kan känna mindre dåligt samvete och stressa inte, bloggen finns kvar. Njut av er semester, flytten till huset mm och tänk inte på några krav kring bloggen! Kram

Kommentera här: