Medelhavsminnen

Om man får önska sig något litet mer soliga dagar som dessa så är det att ha medelhavet framför sina fötter att svalka sig i :-) Fast ändå vara kvar i Vallentuna, funkar det tro??? Vi kanske får åka till Coop Forum och köpa en plastpool som vi kan kalla för Medelhavet, hihi...
Det är lite skillnad på att läsa böcker med två små barn mot tidigare, förr om åren klämde man ju i alla fall 2-3 deckare på en semestervecka medan nu tog det mig nästan en månad att läsa klart denna!
Caprese till lunch sitter aldrig fel på sommaren, enkelt och gott! Och nyttigt...
Fast om man därefter vräker i sig en enorm pil-pil med massor av vitt bröd så var det visst inte så nyttigt längre ;)
Att se Irma sova gott i skuggan med salta havsvindar som fläktar omkring henne är sann lycka för en mamma och pappa, sådana stunder är också värda att spara i minnet (refererat till gårdagens inlägg)!

God förmiddag bloggvänner! Detta "Spaniendoftande" inlägg började jag skriva klockan sju imorse så nu hoppas jag verkligen få lugn i fem minuter så att jag kan få avsluta det också :-) Min fina vän Maria är här sedan niotiden och vi skall strax bege oss ut på en liten promenad med Irma, sedan blir det en liten sväng till Täby köpcentrum solgasset till trots. Men det får bli när bägge tjejerna sover så att mamma/mormor också kan få lite lugn och ro!

Idag är för övrigt en bra dag då jag känner mig utvilad och lugn, vissa dagar är ganska slitsamma och då kan jag inte låta bli att undra hur familjer får ihop livet som har fler småbarn än vi... Min kollega t.ex. som har fyra små under sex år, honom är jag grymt imponerad av och speciellt med tanke på att bägge föräldrar arbetar heltid och han är ultralöpare (springer med lätthet sisådär 20 mil på helgen...)! Hemligheten stavas STRUKTUR och PLANERING, så mycket har jag förstått men ändå, jag upplever att jag nästan aldrig hinner med mig själv längre utan all kraft och tid går till övriga familjen. Men kanske är det så småbarnsåren får vara, ni vet ju att jag gärna är alltför hård mot mig själv!

Jag försöker också att ta det med ro här hemma, se det som är gjort istället för det som fortfarande ligger framför (som t.ex. att inreda hela allrummet) och det går för det mesta ganska bra. Igår kom (äntligen) flyttfirman och hämtade alla 80 flyttkartonger och det är väl ändå ganska bra jobbat att ha fått plockat upp precis allt trots att jag varit på utbildning i en vecka, Jimmy har fullt upp med jobbet och sitt företag och våra små gosungar har fått det de behöver???

Hoppas att ni har en skön torsdag, vi hörs kanske senare då jag tänkte lägga upp receptet på superenkla och smarriga rabarbermuffins som jag och Irma bakade härom dagen! KRAMAR

Kommentarer :

#1: Maria - med bebis i magen ☆

ja det är så häftigt att vara gravid :) verkligen svårt att förstå att man bär på ett liv varje dag. som växer och sparkar och sover :)

skriven
#2: Petra

Härliga bilder att minnas,våran hammock kommer från plantagen:)

Ha det så bra i "täbban" :)

Förresten så gjorde jag rabarberkakan igår kväll och den fick godkänt från min sambo:)jättesmarrig kram o smällt inte bort i värmen.

skriven
#3: Marie

Fina bilder från Spanien... jag är inte så hemma där (har mest blivit Grekland för vår del) men det ser så härligt ut på dina bilder!

Småbarnsåren kommer att gå fort ska du se, så passa på och njut (och strunta i alla måsten)Ha en fin torsdagskväll i Vallentuna, kramar!

skriven
#4: Bella

Man kan ju inte annat göra än att längta till Medelhavet när man ser dina fina semesterbilder :)Småbarnsåldern kan inte vara enkel, tycker alla jag känner som har småbarn hemma säger att det känner att de inte hinner med sig själv längre så jag och att ha både varit på utbildning och redan packat upp 80 lådor, wow!! Jag har fortfarande lådor som ej är uppackade efter 2 år... Hmmm....Ta hand om dig och döm inte dig själv för hårt!!Kramar Bella

skriven
#5: Susanne

Härliga bilder, vi har planer på Kreta på semestern men mannen är lite orolig och vet inte om man ska åka nu när det är lite oroligt där??

Jag gillar ju Grekland bättre än Spanien men får kanske tänka on för det skulle vara skönt att komma iväg :)Kram och sov gott

skriven
#6: Sophia

Ja, ta det lugnt. Ni har ju kommit HUR långt som helst. Alla rum utom allrummet är ju i princip klara!

Tack för en mysig midsommarhelg, kram.

skriven
#7: Sophia

Och just det, kan du mejla mig bilden du tog på mig från Magna? Den innan vi satt oss vid bordet. Vill ha ny profilbild! :)

Tack snälla!

skriven

Kommentera inlägget här :