Min husgud!


Om jag var tvungen att slänga alla kokböcker utom en här hemma samt laga mat ur denna resten av mitt liv skulle jag lätt välja Leif Mannerströms Husmanskonst (som jag skrivit om flera gånger tidigare)! Hans passionerade inställning till mat och med en tydlig touch av Västkusten (har bara besökt hans stjärnkrog Sjömagasinet en gång för lunch men i sommar kanske jag och Jimmy kan gå dit för en romantisk middag på tu man hand...) ligger helt i linje med hur jag vill vara som hobbykock :-) Nu lär jag ju aldrig nå hans kaliber men försöka duger gott, eller hur ;-) Ikväll blir det hur som helst räkcrêpes prins Bertil samt laxcrêpes (sid 33) och det tror jag kan bli en riktig fredagshöjdare!

Fredagseftermiddag och Jimmy steg precis innanför dörren. Jag har varit hemma idag med Irma då personalen på dagis har planeringsdag och eftersom det var dags för städning här hemma i förmiddags styrde jag och Irma kosan mot Sickla Köpkvarter, först för en fika på McDonalds (enda som hade öppet klockan nio) och sedan för en tur till Andys lekland. Mysigt med lite mamma- och dottertid men när vi kom hem var jag helt slut och halvsov i soffan en stund medan Irma kollade på Playhouse Disney på TV :-)

Efter storhandling som står på agendan strax blir det en lugn kväll här hemma, kanske med några avsnitt av serien Sons of Anarchy som Jimmy köpte härom veckan. Den är helt klart sevärd, förstås inte lika bra som världens bästa serie the Shield men ändå lite åt det hållet och vad jag har förstått det som kommer den bara att bli bättre och bättre vilket bådar gott :-)

Hoppas att ni får en härlig fredagskväll, kanske kikar jag in igen lite senare men nu står Jimmy och gormar (nåja, nu tar jag kanske i lite... haha...) om att vi måste åka, puss & kram ♥

Bilden är lånad från alltommat.se

Kommentarer :

#1: cecce

Hej!

Hm...räkcrepes låter underbart.

Får nog ta och skaffa den boken eftersom du skriver så väl om den.Hoppas du har en riktigt mysig fredagskväll!

Kramar

skriven
#2: Annas inspiration

Äger tyvärr inte någon kokbok av den mannen, men kanske måste skrivas upp på insköpslistan.sv: jag går på semester den 3 juni, längtar jätte mycket! Har fyra dagar kvar att jobba, det går så himla långsamt.Hoppas ni har en bra helg,

massor med kramar

skriven
#3: Susanne P

Nu är jag lite mer av en "Per Moberg-typ". Han är ju bara så äckel-läcker...

Kram & hoppas din lördag varit bra!

skriven

Kommentera inlägget här :