9 månader


Nu har jag läst samma förlossningsberättelse (nåja, samma mall i alla fall...) hos gulliga bloggerskorna Malin och Elin och blev inspirerad att skriva min egen story :-)

När fick du reda på att du var gravid?
5 december 2007
Blev det en chock?
Ja, på så sätt att vi skulle gifta oss 1,5 vecka senare och det var inte planerat att ens försöka bli gravid innan bröllopet. Men självklart var det fantastiskt också, det var mycket blandade känslor fram till bröllopet men därefter var det bara lycka!
Hur gammal var du då?
29 år
Hade du mycket halsbränna?
Ja, en del. Jag hade i stort sett alla graviditetssymptom (förutom foglossning) man kan ha tror jag ;-)
Spydde du mycket?
Jajemän, började dagen efter bröllopet och sedan spydde jag som en gris fram till vecka 17 eller 18.
Hade du mycket foglossning?
Nej, det hade jag faktiskt inte mycket.
Ditt sf-mått som störst?
Oj, det minns jag inte. Men magen växte inte riktigt som den skulle från vecka 27 och fram till förlossningen så jag gick på extra kontroller varje vecka samt ultraljud.
Har du fått bristningar?
Nej. Eller kanske en på magen när jag tänker efter ;-)
Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Jag velade nog mest fram och tillbaka, minns inte riktigt längre vad jag trodde. Kanske att jag var lite mer övertygad om att det var en flicka än pojke. Vi tog inte reda på könet innan förlossningen.
Vad hoppades du på?
Självklart spelade det egentligen ingen roll men jag såg nog kanske mig själv mer som en tjejmamma av någon anledning.
Gick du över tiden?
Nej
Födde du för tidigt?
Ja, igångsättning i vecka 38 efter akut blödning (en del av moderkakan lossnade, ambulansfärden till sjukhuset är utan tvivel den hemskaste upplevelse jag varit med om).
Hur var förlossningen?
Hmmm, tre och ett halvt dygn låg vi på förlossningen innan Irma kom med ett akut snitt. Det blev kanske inte en drömförlossning fast det var ju en dröm förstås när lilla Irma kikade ut gallskrikande, då hade vi väntat läääänge!
Blev du sydd?
Ja, annars hade det känts lite jobbigt skulle jag tro ;-)
Dragen med sugklocka?
Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet?
Hmm, tror att det var 7 stycken. Vid det laget var jag ganska utmattad (framförallt psykiskt) så jag minns inte så noga...
Hade du någon nära med dig?
Jimmy
Vilket sjukhus födde du på?
Södersjukhuset (SöS)
Hur stor var bebisen?
47 cm och 2980 gram
Vad fick den heta?
Irma Josefine
Var allting värt det?
Det är klart att det var! Får jag önska vill jag ju helst ha en något mer normal förlossning om det blir en till gång men för att få träffa sitt barn skulle jag förstås krysta i en vecka om det var enda alternativet ;-)

Kommentarer :

#1: Emma

Sitter med tårar i ögonen!

Det är så magiskt med bebisar. Att allting fungerar är ju helt otroligt.

Brukar titta på förlossningkliniken,o då blir de alltid att man släpper en tår. ; - )Vilken mysig kväll ni verkar ha haft när ni hade vinprovning.

Gillar vinprovningar. Hade en förra hösten! : - )"Someone new" spelas ofta här hemma. Går rakt in i hjärtat. Deras röster matchar varandra så bra.Sv: Idag blir de mys & lite fx & trix. ; - )

Jobbar du?Hoppas veckan din startat bra!KRAAM

skriven
#2: Hemma hos Katta

Vad mysigt att läsa om hur det var när lilla Irma kom till världen! Eller kanske inte precis när hon kom till världen men du förstår nog hur jag menar... Har läst det du berättat om moderkakan/blödningen tidigare och usch så dramatiskt! Har precis börjat förstå att jag faktiskt ska genomgå en förlossning om några veckor men det är fortfarande svårt att tänka sig. Skönt att läsa dina sista avslutande rader i alla fall =)Kraam kraam

skriven
#3: Ann-Louise

Så skoj att läsa! Barn är en gåva verkligen och man skulle göra allt om igen flera gånger! Lite surt kanske att du inte hann gifta dig och få dricka champagne m.m. på bröllopet innan ....eller inte för barn är alltid välkomna eller hur ;-)När kommer nummer två??Kramar

skriven
#4: Carolines hemligheter

Emma:

Jag kan heller aldrig hålla tårarna tillbaka när jag tittar på förlossningsprogram, så jäkla magiskt!Visst är det mysigt med vinprovningar, det skulle ju vara ett kanontema för en bloggträff :-)Someone New är en av mina favoriter också, när den kom kunde jag lyssna på den om och om igen. Så jäkla bra låt och precis som du säger så matchar deras röster verkligen varandra, måste nog lyssna på den på youtube med en gång :-)Hoppas att din lediga dag har varit skön, jag har inte jobbat idag så vi har haft en ganska slapp måndag. Skönt!Ha en mysig kväll, kramkram!!

skriven
#5: Carolines hemligheter

Katta:

Det är ju ändå rätt häftigt att man inte alls vet hur ens förlossning blir men (nästan) oavsett hur bebis väljer att kika fram så kommer man efter ett tag att tycka att det var en fantastisk upplevelse. Så tror jag i alla fall att de allra flesta känner... Och sedan är det ju ändå så att de allra, allra flesta har odramatiska och helt normala förlossningar :-)Så jäkla häftigt att ni snart kommer att ha er lilla kille hos er, hoppas att du fortsätter att blogga lika mycket när ni blivit tre i familjen :-)Kramar & ha en skön kväll!!

skriven
#6: Bella

Så roligt att få läsa om hur lilla Irma kom till världen även om jag så klart önskat att det gått lite smidigare för dig, jisses vilken förlossning... Desto bättre att allt slutade väl!!Jag jobbar inne i centrum, men tyvärr så har en del affärer stängt de sista åren så det blir gärna att man åker till Torp o shoppar, sen jobbar sambon där så det blir väl naturligt :)Ha det gottKraaam Bella

skriven
#7: Elin

Kul att du fyllde i listan! Tänk att förlossningar nästan aldrig blir som man tänkt sig från början?! Vad läskigt det låter med blödning och lossnning av moderkakan. Det måste ha varit en mardröm! Men som tur var fick du ju världens finaste Irma.

Kram, kram

skriven
#8: Carolines hemligheter

Ann-Louise:

Det är klart att barn går före allt (känslomässigt och prioriteringsmässigt) men skall jag vara helt ärlig så vet jag att just då, några dagar innan bröllopet som vi planerat så länge, var besvikelsen över att inte "få vara med och festa på riktigt" ganska stor. Men det var verkligen dubbelt, samtidigt var det ju galet häftigt att faktiskt inse att vi skulle få barn :-)Om jag får välja (och det är ju inte säkert...) så skulle jag vilja bli gravid med nummer två i maj-juni-juli nästa år :-)Ha en mysig kväll, kramar!!

skriven
#9: Carolines hemligheter

Bella:

Ja, man kan nog säga att förlossningen inte riktigt blev som jag hade tänkt mig... Fast å andra sidan var ju Irma underbarare än vad jag någonsin kunnat fantisera om så det tog ju ut varandra ganska bra :-)Det är ju jättekul att du bor i Uddevalla, även om jag inte varit där mycket är det ju värsta nostalgitrippen att läsa om shoppingrundor till Torp m.m. Åhhh, jag saknar verkligen Bohuslän i allmänhet och Skaftö i synnerhet just nu...Hoppas att du har en mysig kväll, kram!!

skriven
#10: Karin

Så roligt att läsa om din förlossningsberättelse.Skoj att du vill joina oss, du får en inbjudan snart =)

Kramar

skriven
#11: Susanne P

Kul att du titttade in hos mej!

Intressant att läsa om din graviditet/förlossning...

Det är några (många) år sen jag upplevde detta men jag minns det som i går! Varenda detalj! Vissa saker glömmer man aldrig...

Kram & ha en underbar kväll!

Susanne P

skriven
#12: Anna - Starwoman ☆

Vad kul att läsa om lite av din förlossningsfakta, låter dramatiskt dock innan prinsessan kom ut, men tu att allt slutade lyckligt!Ha en fin måndagskväll!Kramar

skriven
#13: Annas inspiration

Vad roligt att du delar med dig av din berättelse, spännande läsning!Tur att det gick bra tillslut!stor kram

skriven
#14: Anna - Starwoman ☆

SV: Haha - kan förstå din ångest men det är urgott med pepparkakor och jag skulle lätt kunna göra samma sak ;-) Kan faktiskt meddela att det var riktigt gott med en liten sked av pepparkakspulvret i kaffet, får bjuda över dig snart på en kopp så får du smaka!Ja jag tycker också att det har blivit väldigt fint här sedan alla byggbaracker och sånt är borta och nu när vi ser vattnet, bryggorna och alla rabatter precis som du säger och dessutom har de satt en massa stråkastare på huset, riktigt ffektfullt tycker jag ;-)Ett glas vin på Medelhavspärlan låter kanon, jag är med!! Vi kan ta ett glas på vår balkong också någon ggn så kan vi se vyn uppifrån också, mycket vin blir det ;-)Jag såg också Paradise igår och känns inte dokussåpor av det slaget lite 90-tal? Jag skämms å de inblandades vägnar i alla fall - haha!Hoppas du kan sova med alla pepparkakor i magen!Kramar

skriven

Kommentera inlägget här :