NOLL till ETTIdag skall jag och Marika (tillsammans med bebisarna förstås) gå till Kulturhuset för att besöka deras upplevelseutställning NOLL till ETT - det första året. Så här står det på Kulturhusets hemsida, visst verkar det mysigt :-)

NOLL till ETT är en inbjudan till ett möte med ditt spädbarn i rymlighet, stillhet, mjukhet och musik. Rummet tar avstamp i den livslånga vänskapen och kärleken mellan det lilla barnet och den vuxna, ett rum för de nyanlända världsmedborgarna och deras anhöriga.   

Den allra första tiden på klotet är avgörande för resten av våra liv. I den nära speglingen mellan barn och förälder läggs grunden för vår möjlighet att sätta oss i relation till världen och vår förmåga att utveckla både självkänsla och empati.   Hur upplever en liten bebis som just kommit ut ur en mage ett nytt rum? Var börjar jag? Var slutar du? Var slutar rummet och övergår i människa? Många av de rum vi vistas i är oerhört stimulerande, aktiverande, uppskruvade, trånga, bullriga. Här finns ett stilla rum. Vi skruvar ner.  

NOLL till ETT vänder sig till spädbarn från noll till ett år och deras vuxna och är en hyllning till mötet mellan dem. Det är också en tjuvstart på 2009 års vänskapstema på Kulturhuset.

Bilden är lånad från kulturhuset.se (fotograf: Per Kristiansen)

Kommentarer :

#1: Kristina- Fru Inredning

Hoppas ni får en härlig dag!

Kram Kristina

skriven
#2: Caroline

Tack och tack detsamma :-) Kram!

skriven
#3: Ann-Louise

Kul att du tittade in hos mig! Ja vit färg är Guds gåva till hemmen =0).Tänk förr vad mycket färg man hade överallt..

Förstår att det är svårt att hinna måla med en liten tjej, men hon behöver dig just nu. Var tacksam över det - mina barn är så stora nu och man kan sakna den åldern när man var "behövd".(Men de behöver mig nu också men vet inte om det hi, hi)

Ha en skön dag på Kulturhuset. Hörde om utställningen på radio och de lovordade den. Kul grej!!

Kram från Ann-Louise

skriven
#4: Anna

Ser jättefint ut på kulturhuset, hoppas ni får en härlig dag!Kram

skriven
#5: Caroline

Ann-Louise:

Ja, tiden rusar ju iväg så det gäller att ta vara på bebistiden :-) Fast det vore ju skönt att få målat byråerna klart någon gång ;-) Hoppas du haft en skön helg, kram!

skriven
#6: Caroline

Anna:

Det var verkligen mysigt där, nu har jag lovat mig själv att ha bättre koll på vad som händer på Kulturhuset (och andra ställen) framöver. Det är ju synd att bo i Stockholm och inte utnyttja allt roligt som staden har att erbjuda :-)

Kram och skön söndag!

skriven

Kommentera inlägget här :