NOLL till ETT

publicerat i Irma;


Idag skall jag och Marika (tillsammans med bebisarna förstås) gå till Kulturhuset för att besöka deras upplevelseutställning NOLL till ETT - det första året. Så här står det på Kulturhusets hemsida, visst verkar det mysigt :-)

NOLL till ETT är en inbjudan till ett möte med ditt spädbarn i rymlighet, stillhet, mjukhet och musik. Rummet tar avstamp i den livslånga vänskapen och kärleken mellan det lilla barnet och den vuxna, ett rum för de nyanlända världsmedborgarna och deras anhöriga.   

Den allra första tiden på klotet är avgörande för resten av våra liv. I den nära speglingen mellan barn och förälder läggs grunden för vår möjlighet att sätta oss i relation till världen och vår förmåga att utveckla både självkänsla och empati.   Hur upplever en liten bebis som just kommit ut ur en mage ett nytt rum? Var börjar jag? Var slutar du? Var slutar rummet och övergår i människa? Många av de rum vi vistas i är oerhört stimulerande, aktiverande, uppskruvade, trånga, bullriga. Här finns ett stilla rum. Vi skruvar ner.  

NOLL till ETT vänder sig till spädbarn från noll till ett år och deras vuxna och är en hyllning till mötet mellan dem. Det är också en tjuvstart på 2009 års vänskapstema på Kulturhuset.

Bilden är lånad från kulturhuset.se (fotograf: Per Kristiansen)