Jag har aldrig varit en riktig kaffemoster även om jag gärna tar en espresso eller latte ibland. Thé däremot har jag alltid gillat, förrut drack jag mest fruktiga och gräddiga varianter men det sista året har jag blivit mer och mer förtjust i grönt thé. Min favorit i nuläget är Friggs gröna thé med ingefära och citron som är riktigt gott men idag shoppade jag loss på Oolongthé (en blandning av svart och grönt thé) samt vitt thé smaksatt med jasmine. Båda dessa sorter skall vara mycket nyttiga och fullspäckade med antioxidanter. I butiken fick jag också lära mig att grönt thé skall aldrig blandas med kokande vatten utan vattnet skall vara drygt 80 grader varmt. Annars påverkas smaken negativt men det kan också bildas giftiga ämnen (usch och fy, man tror ju att man är sååååå nyttig när man dricker grönt thé...).

Nej, dags att lägga sig! Det är ju en dag i morgon också trots allt ;-)

* Caroline *
Tobias

Jag har alltid tyckt att det är väldigt pretto att stava te "thé".... Men du verkar ju inte pretto när du skriver om dina te-äventyr, så jag misstar mig nog. Hahahaha

Caroline

När det gäller thé ;-) finns det nog en kategori av théfantaster som är ganska pretto. Jag ser framför mig en murrig miljö, starkt thé (eller rödvin för all del), korslagda ben och diskussioner kring Kafkas existensiella värde i den litterära nutidshistorien (eller något sådant...). Du har nog rätt i att mina théäventyr är lite mer icke-pretto :-)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress