Några tankar om bloggmobbing m.m.

publicerat i Personligt;
Nej, nu får jag ta mig i kragen... här kan jag inte sitta längre, imorgon är en VIKTIG dag och jag måste få min beautysleep :-) Var bara tvungen att läsa några bloggar då det verkar vara på tapeten igen med bloggmobbing och hur man skall hantera detta fenomen.  

Personligen tycker jag det är häftigt med tjejer (främst) som faktiskt gjort en bloggkarriär och tjänar pengar på sitt bloggande. Tyvärr följer väl (som ofta är fallet med andras framgång) giftiga kommentarer och missunsamhet med dessa framgångar och jag tror att det bästa som man kan göra är att försöka låta dessa kommentarer rinna av en eller om det inte är möjligt, lösenordsskydda bloggen eller själv granska kommentarerna innan de blir offentliga.

Däremot måste man ju vara medveten om att när man ger sig ut i "blogguniversum" så blir man en öppen bok för vem som helst att granska och tycka till om, än mer "utsatt" blir man ju om man visar bilder på sig själv och sitt liv. Tråkigt att det finns elaka människor men de finns överallt och i bloggvärlden är de så gott som oantastliga, viktigt att därför komma ihåg att de känner en ju inte... bara den lilla del av en människa som man väljer att visa upp i bloggen.

Vet inte om denna utläggning blev alltför flummig, det är nog för sent för att vara analytisk och nytänkande... Sov gott i alla fall!

* Caroline *